مهاجرت قاچاقی به ترکیه
مهاجرت قاچاقی به ترکیه از جمله راه های ورود به این کشور است که به دلایل مختلفی همچون فقر، قاچاق مواد مخدر، جنگ، دلایل سیاسی، مذهبی، اجتماعی و یا برخورداری از رفاه بیشتر، برخورداری از سیستم آموزشی برتر، استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی پیشرفته تر و … صورت میگیرد.
مهاجرت قاچاقی به ترکیه روز به روز در حال افزایش است چرا که کشور ترکیه یکی از کشورهای هم مرز با ایران است که دارای موقعیت جغرافیایی و سیاسی خاصی میباشد و با کشورهای اروپایی بسیاری همسایه است. در واقع کشور ترکیه مانند پلی بین قاره آسیا و قاره اروپا عمل میکند. بسیاری از مهاجرانی که خواهان مهاجرت قاچاقی به ترکیه هستند قصد دارند که از طریق ترکیه خود را به یکی از کشورهای اروپایی برسانند. بنابراین ترکیه را به عنوان کشوری که میتواند به آرزوی مهاجرت آنان به اروپا جامعه عمل بپوشاند نگاه میکنند.
مهاجرت قاچاقی به ترکیه چگونه انجام میشود؟
همانطور که بیان شد هدف ایرانیان و یا اتباع سایر کشورهای دیگر خارج از اتحادیه اروپا از مهاجرت قاچاقی به ترکیه رساندن خود به یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا میباشد. راهی که برای ایرانیان به منظور مهاجرت قاچاقی به ترکیه وجود دارد کوهستان های آرارات که از مرزهای زمینی شمال غربی کشور ایران با کشور ترکیه محسوب میشود میباشد.
خروج قاچاقی از ایران از طریق کوهستان های آرارات به علت وجود راه های صعب العبور، شرایط آب و هوایی بسیار نامناسب و … مشکلاتی را برای مهاجران به وجود میآورد. به طوری که هر سال در مهاجرت قاچاقی به ترکیه حدود 300 نفر در این مسیر جان خود را از دست میدهند. از طرفی این مهاجران بدون شناخت و کسب آگاهی های لازم مبلغ زیادی را در اختیار قاچاقچیان انسان قرار میدهند تا آنها را به ترکیه برسانند و این قاچاقچیان بدون هیچ ضمانتی برای سالم رساندن مهاجران به مقصد در برخی موارد مال آنها را به غارت برده، خود آنها را یا در کوهستان ها رها میکنند و یا میکشند. با این حال هستند کسانی که مهاجرت قاچاقی به ترکیه برای آنها موفقیت آمیز بوده و توانسته اند خود را به کشور ترکیه برسانند.
شرایط مهاجران پس از ورود غیر قانونی به ترکیه
مهاجرانی که توانستند قاچاقی خود را به ترکیه برسانند چند راه پیش روی خود دارند. آنها می توانند پس از ورود به خاک ترکیه به اداره مهاجرت این کشور مراجعه کرده و برای ارائه درخواست پناهندگی اقدام نمایند.
این درخواست توسط اداره مهاجرت کشور ترکیه مورد بررسی قرار میگیرد اگر با درخواست فرد مبنی بر پناهندگی موافقت شود میتواند در کشور ترکیه بماند در صورت عدم موافقت با درخواست پناهندگی فرد وی میتواند درخواست تجدید نظر بدهد چنانچه در دادگاه تجدید نظر مجدداً با درخواست فرد مبنی بر پناهندگی فرد موافقت نشود وی موظف است ظرف مدت تعیین شده کشور ترکیه را ترک نماید در صورت عدم ترک کشور ترکیه، دولت این کشور میتواند فرد را بازداشت و یا اخراج نماید اما چنانچه هدف از مهاجرت قاچاقی به ترکیه رسیدن به کشورهای اروپایی باشد این افراد را برای مدتی به مناطق سطح پایین کشور ترکیه برده و در خانه های فرسوده و قدیمی جای میدهند .
این افراد در طول مدت اقامت در ترکیه به عنوان یک کارگر ساده به کار مشغول میشوند کارگری با حقوق بسیار کم که مجبور است تحقیرهای کارفرمای خود را نیز تحمل نماید. این مهاجران مدتی بعد از زندگی در ترکیه برای خروج از این کشور به یکی از بنادر داتجا، ازمیر، آیداکینک، خوجا و … انتقال مییابند تا از طریق آن به اروپا مهاجرت نمایند. چنانچه این مهاجران بتوانند به مدت چند شب در طبقه های پایین کشتی که دارای هوای بسیار بد و نامطبوع است و همچنین با غذای بسیار بیکیفیت دوام بیاورند در اردوگاه های پناهندگی متعلق به اتحادیه اروپا که غالباً در کشور یونان قرار دارند اسکان داده میشوند.
همانطور که بیان شد مهاجرت قاچاقی به ترکیه با مشکلات و دشواری های بسیاری همراه است. افرادی که خواهان مهاجرت به ترکیه هستند بهتر است از راه های قانونی آن همچون مهاجرت از طریق ازدواج، مهاجرت از طریق خرید ملک، مهاجرت از طریق سرمایه گذاری،مهاجرت از طریق تحصیل، مهاجرت از طریق کار و … به این کشور مهاجرت نمایند. راه آسان دیگری که برای مهاجرت قانونی به کشور ترکیه وجود دارد اجاره یک ملک در ترکیه به مدت یک سال است که باید مبلغ اجاره بهای آن پرداخت شود.
در این روش متقاضی با اجاره ملکی که خود آن را انتخاب کرده است و با عقد قراردادی که طبق قوانین ترکیه انجام گرفته و رسمی میباشد و پرداخت اجاره بهای آن برای خود و همراهان خود از جمله همسر و فرزندان که به سن 18 سالگی نرسیده اند میتوانند اقامت کشور ترکیه را به مدت یک سال دریافت نمایند.
اقامت یک ساله با تمدید مجدد قرارداد اجاره و پرداخت بهای آن دوباره قابل تمدید خواهد بود. وجود چنین راه های آسانی برای مهاجرت قانونی به ترکیه مهاجرت قاچاقی به این کشور را غیر منطقی میکند.
نمونه هایی از مهاجرت غیرقانونی به ترکیه
در زیر به نمونه هایی از مهاجرت غیر قانونی به ترکیه اشاره میشود:
افرادی که با پاسپورت یا ویزای جعلی به این کشور مهاجرت میکنند و یا ویزا دارند ولی با اتمام اعتبار ویزای خود کشور ترکیه را ترک نکرده اند و نیز برای پناهندگی اقدامی نکرده اند.
افرادی که به عنوان پناهنده در کشور ترکیه حضور دارند ولی برای سه بار متوالی حضورشان را به اداره مهاجرت اتباع خارجی در ترکیه اعلام نکرده باشند مهاجر غیر قانونی محسوب میشوند.
افرادی که با درخواست آنها مبنی بر پناهندگی موافقت نشده و آنها در صورتی که در مدت تعیین شده کشور ترکیه را ترک ننمایند مهاجر غیرقانونی هستند. در صورت عدم ترک کشور ترکیه امکان بازداشت و یا دیپورت این افراد وجود خواهد داشت.
افرادی که در کشور ترکیه اقدام به ارائه درخواست پناهندگی کرده اند ولی در ورود به ترکیه قوانین مرزی را نادیده گرفته اند و نیز در ارائه اطلاعات هویتی و ملیتی خود کمال صداقت را رعایت نکرده باشند مهاجر غیر قانونی محسوب میشوند.
افرادی که حضور آنان در ترکیه امنیت آن کشور را به خطر میاندازد نیز به عنوان مهاجر غیر قانونی به ترکیه شناخته میشوند. بهتر است برای مهاجرت به ترکیه از راه های قانونی مانند تحصبل در ترکیه کار در ترکیه یا ازدواج در ترکیه استفاده کنید.