رد کردن لینک ها

شرایط تحصیل آلمان در سال 2019

شرایط تحصیل آلمان

در این مقاله  مهاجرت ازطریق تحصیل به آلمان را بررسی میکنیمآلمان ازجمله کشورهای اتحادیه اروپایی است که امکانات بسیاری را در اختیار دانشجویان جهت ادامه تحصیل قرار می‌دهد. اگرچنانچه فرد دارای تابعیت یکی‌از کشورهای اروپایی را داشته باشد نیازی به اخذ ویزا ندارد اما درغیر اینصورت بایستی جهت ادامه تحصیل در آلمان ویزای مربوطه را دریافت نمایید. منتهای مراتب برای ورود و مهاجرت ازطریق تحصیل به آلمان، بایستی پس از انتخاب و اپلای دانشگاه مورد نظر، مدارک لازم را ارسال کنید.

در آلمان دوره‌های متعددی وجود دارد که بعضی از آنها به زبان انگلیسی تدریس می‌شود. هرچند که با اینحال پیشنهاد می‌شود، زبان آلمانی را نیز فرا گیرید. چراکه برای برقراری ارتباط در آلمان به آن نیاز اساسی پیدا خواهید کرد و کلاس‌های زبان آلمانی نیز هزینه‌های بسیار بالایی را  در کشور آلمان دربر می‌گیرد

چگونگی دریافت پذیرش و مهاجرت ازطریق تحصیل به آلمان

اخذ پذیرش تحصیلی در آلمان بدین ترتیب است که بایستی دانشگاه مورد نظر و سطح تحصیلی خود را مشخص کنید.

در آلمان با توجه به ظرفیت کم دانشگاه، پذیرش دانشجویان بین‌المللی به سختی و به‌ندرت اتفاق می‌افتد.

بنابراین بهتر آن است که مدارک تحصیلی خود را اعم‌از رزومه، مدرک زبان آلمانی و یا مدرک زبان انگلیسی جهت انتخاب دانشگاه انگلیسی زبان را تماما تکمیل نموده و ارسال نمایید.

بدین جهت برای ادامه تحصیل در آلمان، بایستی در رابطه با دانشگاه‌های آلمان تحقیقات لازم را به عمل آورده و درخواست پذیرش خود را به دانشگاه مورد نظرتان ارسال کنید.

درنتیجه در وهله اول دانشگاه‌هایی که با مدارک و رزومه تحصیلی شما هماهنگ هستند، جستجو کرده و شرایط آن‌ها را مطالعه نمایید. پس از آنکه درخواست پذیرش خود را ارسال کردید، ایمیلی به دست شما خواهد رسید مبنی بر قبولی و یا عدم تائید. درصورت قبولی، فرم‌های اصلی برایتان توسط دانشگاه فرستاده خواهد شد

دانشگاه‌هایی که در خصوص پذیرش دانشجویان بین‌المللی فعال عمل می‌کنند به قرار زیر است؛

RWTH Aachen

Georg-August-Universitat Gottingen

Karsruhe

Bayreuth

Bonn

لازم به ذکر است که، برنامه‌های پژوهشی با درخواست پذیرش متفاوت بوده و درواقع جهت گذراندن دوره‌ها و یا برنامه‌های پژوهشی، با ارائه آخرین مدرک تحصیلی نیز می‌توان جهت ورود به آنها ثبت نام نمود.

همچنین مدرک زبان آلمانی و یا انگلیسی جزء شروط ثبت‌نام خواهد بود که بایستی به یکی‌از دو زبان مسلط باشید. جهت ثبت نام در دوره‌های پژوهشی و یا مطالعاتی نیز بایستی فرم درخواست خود را برای دانشگاه مورد نظر ارسال نمایید.

توجه داشته باشید که دوره‌های پژوهشی و تحقیقاتی برای شاخه‌های پزشکی، داروسازی، دامپزشکی، دندان‌پزشکی محدود بوده و درواقع درخواست، بایستی به تائید دفتر مرکزی دانشگاه‌های آلمان برسد.

اگرچنانچه شخصی درصدد گذراندن یک ترم تحصیلی در یکی‌از دانشگاه‌های آلمان به منظور تحقیق و پژوهش باشد، درخواست بایستی ازسوی دانشگاه مبداء انجام شود

هزینه و شرایط تحصیل آلمان

برخی‌از دانشگاه‌های آلمان هزینه‌های تحصیل را جهت سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد منظور نکرده و تنها شهریه کمی را لحاظ می‌کنند. برخی دیگر نیز به دلیل کثرت دانشجویان بین المللی، شهریه را برای دانشجویان خارجی اعمال کرده و احتمال این روند در دانشگاه‌های دیگر آلمان نیز وجود دارد.

ناگفته نماند که با توجه به برخی از دانشگاه‌های آلمان که دانشجویان می‌توانند تحصیلات خود را بطور رایگان ادامه دهند، یکی از مناسب‌ترین و کم هزینه‌ترین فرصت‌های تحصیلی برای علاقمندان است.

اگر دارای مدارک زبان آلمانی هستید و یا می‌توانید تسلط زبان آلمانی خود را اثبات نمایید، اختیارات شما را در انتخاب دانشگاه مناسب، بالا می‌برد. ازسوی دیگر هزینه کمی که ازسوی برخی دانشگاه‌ها در سطوح کارشناسی دریافت می‌شود، حدود ۲۵۰ یورو برای هر ترم است که این مبلغ ناچیز حکم تحصیل رایگان را برای دانشجویان  آلمانی خواهد داشت.

دانشگاه‌های خصوصی آلمان شهریه‌ای بالغ بر ۲۰،۰۰۰ یورو را در سال از دانشجو دریافت کرده و بدین‌ترتیب هزینه‌ها و بودجه دانشگاه از شهریه‌های دریافتی تامین می‌شود. تحصیل از مقطع کارشناسی به کارشناسی ارشد بصورت پیوسته در دانشگاه‌های آلمان رایگان است اما اگر مدرک کارشناسی خود را در خارج از آلمان دریافت کردید برای ادامه تحصیل می‌توانید از دانشگاه‌های عمومی و یا خصوصی آلمان بهره‌مند شوید که هزینه شهریه‌های آن‌ها به ترتیب ۲۰،۰۰۰ یورو و ۳۰،۰۰۰ یورو در سال است.

جهت ادامه تحصیل در سطوح بالاتر مانند دکترا در تمامی دانشگاه‌های آلمان برای ۶ ترم اول، تحصیل رایگان بوده و علاوه بر این دانشجویان بایستی ترمی ۲۵۰ یورو را جهت امور اداری و ثبت‌نام بپردازند

شیوه‌های مهاجرت ازطریق تحصیل به آلمان

شرایط تحصیل آلمان و دریافت ویزای تحصیلی در آلمان انواع متفاوتی داشته که در سه مورد خلاصه می‌شود که عبارتست از؛

اخذ ویزای دانشجویی

شرایط تحصیل آلمان همانطور که از پیش گفته شد بایستی دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کرده و مدارک مربوطه تحصیلی را جهت پذیرش به دانشگاه ارسال نمایید و منتظر پاسخ دانشگاه شوید. درنهایت، ویزایی که به شما تعلق می‌گیرد سه ماهه بوده که میتوان پس از مدت مذکور آن را به دوره‌های ۶ ماهه نیز تمدید کرد

Dاخذ ویزای دانشجویی نوع

این نوع ویزا جهت پذیرش در دوره‌های آموزشی دانشگاهی در کشور آلمان است. ازاین طریق نیز بایستی با استفاده از ویزای دانشجویی به کشور آلمان ورود پیدا کنید

اخذ ویزای زبان  آلمانی

اگرچنانچه درصدد ادامه تحصیل در دوره‌های زبان آلمانی باشید، این نوع ویزا برایتان صادر می‌شود

 چگونگی اخذ ویزای دانشجویی از سفارت آلمان

پس از دریافت ایمیل از دانشگاه مربوطه و قبولی در دانشگاه مورد نظر، به راحتی جهت مصاحبه در سفارت، وقت قبلی تعیین کرده و در زمان مشخص با مدارک لازم به سفارت آلمان رفته و مصاحبه‌های لازم را انجام می‌دهید. سفارت نیز با بررسی مدارک مربوطه، اقدامات ضروری را جهت صدور ویزای شما انجام می‌دهد

مدارک مرتبط با زبان آلمانی

همانطور که پیش از این ذکر شد جهت ادامه تحصیل در کشور آلمان، تسلط بر زبان آلمانی ازجمله مسائل مهمی است که بایستی به آن واقف باشید حتی اگر پذیرش شما از یک دانشگاه انگلیسی زبان باشد، جهت برقراری ارتباط و آینده شغلی‌تان، تسلط به زبان آلمانی ازجمله نکات مهم و ضروری است. بنابراین پیشنهاد می‌شود مدارک مرتبط و دوره‌های زبان آلمانی را تا حد امکان قبل از ورود به کشور آلمان، در ایران و موسسات معتبر گوته بگذرانید

ازجمله مدارک حائز اهمیت در زبان آلمانی عبارتنداز؛

A1 مدرک زبان  آلمانی

KCSE مدرک

TestDAF مدرک

نکات مهم دررابطه با مهاجرت ازطریق تحصیل به آلمان

ازجمله نکاتی که بایستی در رابطه با اخذ ویزای تحصیلی، به آن توجه شود آن است که دانشجویان ایرانی بایستی جهت ادامه تحصیل در آلمان از ویزای نوع دی استفاده کنند.

چراکه پذیرش ازطریق دریافت این نوع ویزا به راحتی انجام شده و علاوه بر آن اعتبار سه ماهه خواهد داشت که می‌توان پس از ورود به آلمان، آن را هرساله تمدید کرد. پس از پایان دوره تحصیلی چنانچه مایل باشید در آلمان اقامت داشته باشید، بایستی ویزای خود را تغییر دهید.

علاوه بر آن دانشجو موظف است مبلغی را جهت دریافت مجوز اقامت بصورت سالیانه به مبلغ ۱۱۰ یورو پرداخت کند. ناگفته نماند که جهت مهاجرت از طریق تحصیل به آلمان، بایستی دارای تمکن مالی و یا پشتوانه مالی نیز باشید.

این پشتوانه مالی بصورتی است که بایستی به دولت آلمان ثابت نمایید ازعهده پرداختی مبلغی در حدود۷۲۰ یورو به ازای هر ماه برآمده که یا بایستی مبالغی کافی در حساب بانکی‌تان باشد و یا فردی خود را به عنوان پشتوانه و حمایتگر شما معرفی نماید.

همچنین دانشجویان می‌توانند از نظر قانونی به مدت ۲۰ ساعت در طی هفته، فعالیت کاری داشته باشند و در ازای آن حقوق دریافت کنند

آلمان به عنوان کشوری توسعه یافته و عضو اتحادیه اروپا، فرصت‌های درخشان و مناسبی را جهت ادامه تحصیل در بهترین دانشگاه‌های درجه یک فراهم کرده که می‌توان با توجه به اهداف بلند مدت تحصیلی، آینده‌ای خوشایند و کارامدی را برای خود پیش‌بینی کرد.

بنابراین چنانچه تمایل به مهاجرت  تحصیلی به آلمان را دارید، می‌توانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر با وکلا، مشاوران و کارشناسان مجرب سازمان مهاجرتی آوات با سابقه‌ای طولانی در حیطه مسائل حقوقی، داخلی و بین‌المللی تماس حاصل کنید.

منبع: سفارت آلمان

شرایط تحصیل آلمان در سال 2019
1 رتبه میانگین رای 5

دیگران این مطالب را نیز مطالعه کرده اند

به گفتگو بپیوندید

بازگشت به بالای صفحه
تماس جهت تعیین وقت مشاوره